Camerabewaking in huis

Hoewel inbraakbeveiliging steeds beter wordt zijn inbrekers steeds inventiever. Om uw waardevol bezit te beschermen zult u dus ernaar moeten streven om ze een stapje voor te blijven. Camerabewaking voor de woning is een geduchte zet waarop de doorsnee woningkraker geen antwoord heeft. De meeste inbrekers zijn namelijk oud bekenden van de politie en willen absoluut niet het risico lopen dat ze op camerabeelden herkend kunnen worden.

camerabewaking

Cloudservice voor camerabewaking

Belangrijk is dat u de camerabewaking koppelt aan een cloudservice. Via een dergelijke dienst krijgt u een aanzienlijke hoeveelheid geheugen ter beschikking op het internet. Het geregistreerd beeld van de beveiligingscamera(s) wordt around the clock in dit cloud geheugen opgeslagen. Inbrekers kunnen er op geen enkele manier bij komen omdat ze simpelweg de toegangscode niet hebben.

Welke typen camerabewaking zijn er?

Er zijn camerabewaking systemen waarbij u slechts gebruik maakt van één camera, en deze op een strategische plek in de woning installeert. Wanneer u bijvoorbeeld op vakantie bent kunt u via de smartphone, een tablet of een laptop online het beeld van de camera bekijken. U ziet dus continu wat er in uw huis gebeurt. Bij een verdachte waarneming kunt u de politie inschakelen, of bevriende buren. Bepaalde modellen camera’s zijn uitgerust met een op afstand bedienbare zoom- en/of panfunctie (van links naar rechts bewegen). U kunt de ongewenste gasten dus laten weten dat ze gesnapt zijn, als u dat wil.

Een enkele camerabewaking kan ook gekoppeld worden aan het alarmsysteem. Dit betekent dat u een melding krijgt zodra een van de sensoren van het alarm systeem getriggert wordt. De geavanceerdere modellen camera’s fungeren zelf als een alarmsysteem. Ze zijn uitgerust met infrarode bewegingssensoren en beginnen pas met het opnemen van beelden indien er een beweging wordt waargenomen.

Multi camerabewaking

Er zijn ook camerabewaking systemen waarbij er meerdere camera’s in en rond de woning geplaatst worden. De camera’s sturen hun beeld naar een centrale unit die in de veiligste plek van de woning zit. Vanuit deze centrale unit gaan de beelden naar de cloudservice voor veilige opslag en/of live monitoring (vanop afstand). Het beeld van de camera’s kan wanneer u thuis bent natuurlijk ook binnen de woning bekeken worden op een scherm (televisie, computer, aparte monitor). Beveiligingscamera’s zijn standaard uitgerust met nightvision waardoor er ook bij weinig licht een helder beeld geproduceerd wordt.